Autonome afvalwaterzuivering, natuurlijk met CONDATIS

Een woning op het Franse platteland, vaak een droom, maar voor u is het werkelijkheid geworden. Omdat deze werkelijkheid samen gaat met milieubescherming en volksgezondheid, heeft de Franse overheid SPANC opgericht. De publieke organisatie voor niet collectieve afvalwaterzuivering SPANC vindt u bij verzamelde gemeentes.


Buiten de bebouwde kom zijn de meeste woningen niet aangesloten op een openbaar rioolsysteem. Deze woningen moeten hun eigen afvalwaterzuivering verzorgen. De medewerkers van SPANC begeleiden u hierbij. Ze controleren de bestaande installaties, de vergunning aanvraag voor nieuwe installaties, de goede uitvoering voor nieuwe installaties en ten slotte de goede werking en goed onderhoud daarvan.


Onder de rubriek LIENS vindt u de plaatselijke overheidsinstanties met SPANC in de buurt van 

CONDATIS -La Guerche de Bretagne-


Volgens SPANC heeft uw woning geen goede autonome afvalwaterzuivering en u heeft normaal een termijn van één jaar om dit te corrigeren. CONDATIS kan u hierbij helpen. Op afspraak komen wij bij u, analyseren de situatie van uw woning en zijn terrein (beschikbaar oppervlakte, hellingen, soort grond, levensgewoontes,enz.). Vervolgens geven we aan welke systemen van afvalwaterzuivering bij uw woning passen, met voor elk systeem zijn voordelen en nadelen.


Op basis hiervan kunt u een overwogen keus maken. Dit bezoek duurt 2 tot 4 uur en u dient erbij aanwezig te zijn.


Wij werken vooral binnen 50 km rond la Guerche de Bretagne. Wij adviseren ook bedrijven en bij nieuwbouw van woningen. Kijk onder de rubriek ‘SECTEUR géographique d’intervention’ voor het precieze werkgebied.


Wanneer u uw keus hebt gemaakt, maken wij vervolgens een technisch rapport betreffend het gekozen systeem en zijn uitvoering bij uw woning. Binnen een week ontvangt u dit rapport. Na ondertekening kunt u het doorsturen naar uw SPANC. Na controle stuurt uw SPANC dit rapport terug met de vergunning. Vervolgens kunt u het bedrijf kiezen van de uitvoering voor uw afvalwaterzuiveringssysteem.


Wanneer uw systeem is geplaatst, (maar voordat deze met grond is afgedekt) komt een medewerker van uw SPANC op afspraak uw systeem controleren. Natuurlijk op basis van de verleende vergunning met bijgaand rapport. Na goedkeuring kan uw systeem met grond worden afgedekt. Het uitvoerend bedrijk maakt deze afspraak om geen tijd te verliezen bij de afwerking.


Sinds 2001 heeft CONDATIS ruim 2300 autonome afvalwaterzuiveringsinstallatie begeleid tot volledige voldoening van zijn klanten. Wij zijn lid van SYNABA, de Franse beroeporganisatie van studie bureaus in afvalwaterzuivering. Wij hebben een kwaliteitsakkoord met de departementen Mayenne, Loire Atlantique (ten oosten en zuiden van La Guerche de Bretagne).


Indien u onafhankelijke begeleiding wenst door CONDATIS, bel of laat uw boodschap achter onder de rubriek CONTACT. Wij nemen spoedig contact met u op om uw vragen te beantwoorden en eventueel een afspraak te maken.


Tot binnenkort!

Hoe overleef ik de Franse taal?
Wilt u Frans leren op een eenvoudige, snelle en vlotte manier en zou u graag uw EIGEN studieprogramma bepalen?

Alle benodigde informatie op chez-vlotfrans!

Bureau d'études CONDATIS

Bertrand LAPORTE

Téléphone : 02.99.96.41.51

(+33) 299 964 151

(Entreprise adhérente au synaba sous le n°3.138)
(Entreprise adhérente au synaba sous le n°3.138)